موزه تاریخ طبیعی شهر لندن مجموعهای ارزشمند با بیش از هشتاد میلیون گونه علمی را شامل میشود.
در تمامی کشورهای دنیا موزههایی وجود دارند و همواره در خصوص اهمیت و جایگاه آنها صحبتهای زیادی میشود.
موزهها بدون دنبال کردن اهداف مادی در جهت گردآوری و حفظ آثار فعالیت کرده و نمایانگر هویت و اصالت تاریخ یک کشور در تمامی زمینهها هستند. بازدید از موزهها به عنوان شناسنامه ملتها، موجب میشود با فرهنگ، آداب و رسوم کشورهای مختلف آشنا شویم.
موزهها ما را به سفری در گذشته مهمان میکنند، گویی با افرادی از تمامی نسلها و هزارهها زندگی کرده و تجربه به دست آوردهایم. تجربیاتی که اگر همه عمر خود را هم صرف میکردیم، نمیتوانستیم به تمام آنها دست پیدا کنیم.
البته موزههای بسیاری در دنیا به موضوعات غیر معمول پرداخته و مجموعهای از آثار عجیب و غریب را گردهم آوردهاند. موزههایی که آشنایی با آنها قطعا خالی از لطف نخواهد بود. در «معرفی موزه» تلاش خواهیم کرد تا امکان بازدیدهای مجازی از موزههای جالب و دیدنی ایران و دیگر کشورهای جهان را برای شما فراهم کنیم.
موزه تاریخ طبیعی لندن یکی از موزههای بینظیر تاریخ طبیعی دنیاست که به طور تخصصی بر علوم زیستی و زمین شناختی تمرکز دارد. این موزه خانهای برای بیش از هشتاد میلیون نمونه زیستی در پنج مجموعه اصلی گیاهشناسی، حشرهشناسی، معدنشناسی، فسیلشناسی (دیرینهشناسی) و جانور شناسی است.
موزه فوق که یکی از مراکز پرآوازه جهان در زمینه ردهبندی جانوران است، به بررسی تاریخچه و نیز حفاظت از آنها میپردازد.
علاوه بر مجموعههای به نمایش در آمده در این موزه، ساختمان آن نیز به تنهایی از جاذبههای گردشگری لندن به شمار میآید. از آنجا که موزه فوق در ابتدا بخشی از موزه بریتانیا بود، در سال 1864 میلادی به دلیل کمبود فضا، تصمیم به ساخت بنایی مستقل برای موزه تاریخ طبیعی گرفته شد. به همین منظور، مسابقهای برای طراحی موزه برگزار شد، اما فرانس فوک برنده این رقابت مدت کوتاهی پس از آن از دنیا رفت و طرح وی با تغییراتی اندک توسط شخص دیگری در سال 1873 آغاز و در 1880 به پایان رسید. موزه تاریخ طبیعی در سال 1881 در ساختمانی مستقل ولی همچنان وابسته به موزه بریتانیا، به فعالیتهای خود ادامه داد تا اینکه بالاخره در 1991 میلادی به طور رسمی از این موزه جدا شده و با نام موزه تاریخ طبیعی لندن آغاز به کار کرد.
با توجه به قدمت موزه فوق، بسیاری از مجموعههای به نمایش درآمده در این موزه از ارزش تاریخی و علمی بالایی برخوردارند که برای مثال مجموعه گردآوری شده توسط چارلز داروین، طبیعتشناس مشهور سده نوزدهم، یکی از آنهاست.
اما شهرت اصلی موزه تاریخ طبیعی لندن به دلیل نمایش اسکلتهای عظیم الجثه دایناسورهای منقرض شده است.
این موزه همچنین شامل کتابخانهای حاوی انواع کتابها، مجلات علمی، دستنوشتهها و مجموعههای هنری مرتبط با کارهای علمی و پژوهشی است که منبع جامعی برای علاقهمندان به شمار میرود.
موزه لندن-موزه تاریخ طبیعی-